Fermentačné viečko 1 ks
Fermentačné viečko je skvelým pomocníkom na výrobu domacích kvasených lahôdok. Vďaka špeciálnemu ventilu uvoľňuje prebytočný plyn z kvasenia, čo zabezpečí perfektné podmienky pre vaše fermentované pokrmy. Využijete ho pri príprave zeleninových dobrôt, kefíru, jogurtu alebo dokonca chlebového kvásku. BPA FREE. Výrobok je vhodný pre styk s potravinami. Výrobok obsahuje farbivo pochádzajúce z kávovej usadeniny.
Špecifikačné body
- Vhodné na zavaraninové fľaše s objemom: 370 ml, 420 ml, 520 ml, 720 ml, 770 ml, 900 ml.
- Pre vnútorný priemer hrdla zavaraninovej fľaše cca 7 cm.
- Farba: slonovinová kosť s kávovou usadeninou + bronzová
Detailný popis
Čo je fermentácia:
Fermentácia alebo kvasenie je proces, pri ktorom sa organické látky vo východzej surovine premieňajú na látky jednoduchšie, a to pôsobením činnosti mikroorganizmov. Fermentácia účinne konzervuje, predĺžuje trvanlivosť potravín a zlepšuje straviteľnosť niektorých zložiek potravy. Fermentované produkty sú pre naše telo prirodzeným zdrojom prospešných probiotik.
Fermentačné viečko:
Je vhodné na prípravu domacích kvasených produktov. Medzi potravinami vhodnými na fermentovanie patria rôzne druhy zeleniny, mliečné výrobky (kefír, jogurt) alebo chlebový kvások. Viečko má špeciálny ventil, ktorý pri procese kvasenia uvoľňuje CO2 zo zavaraninovej fľaše a zároveň zabraňuje prepúšťaniu vzduchu do vnútra. Súčasťou produktu je i pružná pritlačná vložka, ktorá po celú dobu fermentovania udržiava zeleninu pod hladinou nálevu.
Postup:
- Zeleninu nakrájajte alebo nastrúhajte, ochuťte a vložte do fľaše na zaváranie
- Zeleninu utlačte 2 cm pod okraj zavaraninovej fľaše
- Dolejte vodu tak, aby hladina bola mierne nad zeleninou. Náše odporúčanie - ak je zelenina dostatočne šťavnatá, stačí ju najprv v miske potlačiť dôkladne čistými rukami až pustí dostatok šťavy a potom ju dať do zavaraninovej fľaše a utlačiť. Hladina šťavy by mala mierne prevyšovať utlačenú zeleninu. V tomto prípade ju potom zalievať vodou už nemusíte.
- Zeleninu zakryjte väčším listom alebo plátkom zeleniny
- Položte pritlačnú vložku na suroviny tak, aby sa zarážky opreli o vrchné zaoblenie zavaraninovej fľaše
- Uzatvorte zaváraninovú fľašu fermentačným viečkom
- Nechajte zeleninu fermentovať niekoľko dní. Po ukončení procesu kvasenia uchovajte zaváraninovú fľašu s fermentovaným obsahom v chladničke.
Pri fermentácií dbajte na hygienu rúk a čistotu vašich všetkých používaných pomôcok. Pri procese kvasenia môže dochádzať k úniku tekutiny, v tom prípade umiestnite tanierik pod zavaraninovú fľašu.
Výhody: Viečko disponujerebierkovaním na vrchnej strane, takže umožňuje uvoľňovanie oxidu uhličitého i pri stohovaní fliaš na seba, čím pomáha zachovávať správny proces fermentácie. Vodorovnú plochu je možné použiť na popis obsahu či zaznamenávanie dát založenia fermentácie (pri popise používajte zmývateľnú fixku).
Vhodné pre zavaraninové fľaše s objemom: 370 ml, 420 ml, 520 ml, 720 ml, 770 ml, 900 ml.
Obsah balení
- balenie 1 ks
Príslušenstvo
Alternatívne produkty
Súbory na stiahnutie
Hodnotenie produktu
Produkt zatiaľ nikto nehodnotil, buďte prvý!