Tento e-shop využívá cookies

Tento eshop používa cookies na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analyzácii správanie návštevníkov. Používaním stránok s týmto súhlasíte.

Nastavenie cookies

Vaše súkromie je dôležité. Môžete si vybrať nastavenia cookies nižšie.

Rýchla objednávka

Fermentačné viečko veľké 1 ks

Novinka
Fermentačné viečko je skvelým pomocníkom pre výrobu domácich kvasených lahôdok! Veľké fermentačné viečko premení obyčajný pohár na zaváranie na miesto, kde vznikne chrumkavé pickles, voňavé kimchi, pikantné kvašáky i jemné perlivá limonáda. Veľká varianta je ideálna pre všetkých, kto rád kvasí vo väčšom. Vhodné pre zavaraninové poháre s objemom 3,7 l a na poháre s priemerom hrdla 9 cm. Stačí napĺniť pohár, nasadiť viečko a nechať prírodu kúzliť. Vďaka špeciálnemu ventilu uvoľňuje prebytočný plyn z kvasenia, čo zabezpečí ideálne podmienky pre vaše fermentované pokrmy. BPA FREE. Výrobok vhodný pre styk sa potravinami. Výrobok obsahuje farbivo pochadzajúce z kávovej usadliny. Detailné informácie
Kód: ZC730137 Kód výrobcu: 8590415965350
6,11 € s DPH
4,97 € bez DPH
Viac ako 5 ks

Špecifikačné body

  • Vhodné pre pohár s objemom 3,7 l a na pohár s priemerom hrdla 9 cm
  • Farba: slonová kosť s kávovou usadlinou + bronzová

Detailný popis

Čo je fermentácia:

Fermentácia alebo kvasenie je proces, pri ktorom sa organické látky vo východzej surovine premieňajú na látky jednoduchšie, a to pôsobením činnosti mikroorganizmov. Fermentácia účinne konzervuje, predĺžuje trvanlivosť potravín a zlepšuje straviteľnosť niektorých zložiek potravy. Fermentované produkty sú pre naše telo prirodzeným zdrojom prospešných probiotik.


Fermentačné viečko:

Je vhodné na prípravu domacích kvasených produktov. Medzi potravinami vhodnými na fermentovanie patria rôzne druhy zeleniny, mliečné výrobky (kefír, jogurt) alebo chlebový kvások. Viečko má špeciálny ventil, ktorý pri procese kvasenia uvoľňuje CO2 zo zavaraninovej fľaše a zároveň zabraňuje prepúšťaniu vzduchu do vnútra. Súčasťou produktu je i pružná pritlačná vložka, ktorá po celú dobu fermentovania udržiava zeleninu pod hladinou nálevu.


Postup:

  1. Zeleninu nakrájajte alebo nastrúhajte, ochuťte a vložte do pohára na zaváranie
  2. Zeleninu utlačte 2 cm pod okraj zavaraninového pohára
  3. Dolejte vodu tak, aby hladina bola mierne nad zeleninou. Náše odporúčanie - ak je zelenina dostatočne šťavnatá, stačí ju najprv v miske potlačiť dôkladne čistými rukami až pustí dostatok šťavy a potom ju dať do zavaraninového pohára a utlačiť. Hladina šťavy by mala mierne prevyšovať utlačenú zeleninu. V tomto prípade ju potom zalievať vodou už nemusíte.
  4. Zeleninu zakryjte väčším listom alebo plátkom zeleniny
  5. Položte pritlačnú vložku na suroviny tak, aby sa zarážky opreli o vrchné zaoblenie zavaraninového pohára
  6. Uzatvorte zaváraninová pohár fermentačným viečkom
  7. Nechajte zeleninu fermentovať niekoľko dní. Po ukončení procesu kvasenia uchovajte zaváraninový pohár s fermentovaným obsahom v chladničke. 

Pri fermentácií dbajte na hygienu rúk a čistotu vašich všetkých používaných pomôcok. Pri procese kvasenia môže dochádzať k úniku tekutiny, v tom prípade umiestnite tanierik pod zavaraninový pohár.


Výhody: Viečko disponuje rebierkovaním na vrchnej strane, takže umožňuje uvoľňovanie oxidu uhličitého i pri stohovaní pohárov na seba, čím pomáha zachovávať správny proces fermentácie. Vodorovnú plochu je možné použiť na popis obsahu či zaznamenávanie dát založenia fermentácie (pri popise používajte zmývateľnú fixku).


Vhodné pre zavaraninové poháre s objemom: EU 3,7 l / US 1 gallon a na poháre s priemerom hrdla EU 90 mm / US 100 mm (3,94 palcov)

Obsah balení

  • balenie 1 ks