Fermentačné viečko veľké 1 ks
Špecifikačné body
- Vhodné pre pohár s objemom 3,7 l a na pohár s priemerom hrdla 9 cm
- Farba: slonová kosť s kávovou usadlinou + bronzová
Detailný popis
Čo je fermentácia:
Fermentácia alebo kvasenie je proces, pri ktorom sa organické látky vo východzej surovine premieňajú na látky jednoduchšie, a to pôsobením činnosti mikroorganizmov. Fermentácia účinne konzervuje, predĺžuje trvanlivosť potravín a zlepšuje straviteľnosť niektorých zložiek potravy. Fermentované produkty sú pre naše telo prirodzeným zdrojom prospešných probiotik.
Fermentačné viečko:
Je vhodné na prípravu domacích kvasených produktov. Medzi potravinami vhodnými na fermentovanie patria rôzne druhy zeleniny, mliečné výrobky (kefír, jogurt) alebo chlebový kvások. Viečko má špeciálny ventil, ktorý pri procese kvasenia uvoľňuje CO2 zo zavaraninovej fľaše a zároveň zabraňuje prepúšťaniu vzduchu do vnútra. Súčasťou produktu je i pružná pritlačná vložka, ktorá po celú dobu fermentovania udržiava zeleninu pod hladinou nálevu.
Postup:
- Zeleninu nakrájajte alebo nastrúhajte, ochuťte a vložte do pohára na zaváranie
- Zeleninu utlačte 2 cm pod okraj zavaraninového pohára
- Dolejte vodu tak, aby hladina bola mierne nad zeleninou. Náše odporúčanie - ak je zelenina dostatočne šťavnatá, stačí ju najprv v miske potlačiť dôkladne čistými rukami až pustí dostatok šťavy a potom ju dať do zavaraninového pohára a utlačiť. Hladina šťavy by mala mierne prevyšovať utlačenú zeleninu. V tomto prípade ju potom zalievať vodou už nemusíte.
- Zeleninu zakryjte väčším listom alebo plátkom zeleniny
- Položte pritlačnú vložku na suroviny tak, aby sa zarážky opreli o vrchné zaoblenie zavaraninového pohára
- Uzatvorte zaváraninová pohár fermentačným viečkom
- Nechajte zeleninu fermentovať niekoľko dní. Po ukončení procesu kvasenia uchovajte zaváraninový pohár s fermentovaným obsahom v chladničke.
Pri fermentácií dbajte na hygienu rúk a čistotu vašich všetkých používaných pomôcok. Pri procese kvasenia môže dochádzať k úniku tekutiny, v tom prípade umiestnite tanierik pod zavaraninový pohár.
Výhody: Viečko disponuje rebierkovaním na vrchnej strane, takže umožňuje uvoľňovanie oxidu uhličitého i pri stohovaní pohárov na seba, čím pomáha zachovávať správny proces fermentácie. Vodorovnú plochu je možné použiť na popis obsahu či zaznamenávanie dát založenia fermentácie (pri popise používajte zmývateľnú fixku).
Vhodné pre zavaraninové poháre s objemom: EU 3,7 l / US 1 gallon a na poháre s priemerom hrdla EU 90 mm / US 100 mm (3,94 palcov)
Obsah balení
- balenie 1 ks
Príslušenstvo
Alternatívne produkty
Hodnotenie produktu
Produkt zatiaľ nikto nehodnotil, buďte prvý!
Vinohradníctvo
Ovocinárstvo
Stroje a zariadenia
Výrobcovia
Záhradné náradie
Výsadba a výživa rastlín
Oporné a vyväzovacie prvky pre rastliny
Ochrana rastlín
Zber a vrúbľovanie
Vybavenie záhrady, vonkajšie elektro
Odborné publikácie
Lesníctvo
Komunálna sféra
Dom a dielňa
Hygiena, upratovanie a deratizácia
Chovateľstvo
Pochutiny, kozmetika, darčeky