Paprika zeleninová palivá JALAPEŇO
Páliva odroda papriky pochadzajúca z Mexika, dosahuje pálivosť 2.500 - 6.000 SHU. Plody sú v technickej zrelosti zelené a v botanickej červené. Plody sú veľké 5 - 8 cm. Rastliny sú 50 - 60 cm vysoké a bohato sa vetvia. Vhodná na pestovanie na poli, vo fóliovníkoch i skleníkoch. Rastliny vyžadujú teplo a dostatočnú zásobu živín.
Kód: BIOMS59700-5
Kód výrobcu: 8596019105031
Špecifikačné body
- Výsev do skleníka: II.-III.
- Presadzanie: IV.-V.
- Spon: 50 x 40 cm
- Zber: VII-IX.
Detailný popis
Ako pestovať papriku?
- Pred výsevom semien paprík, namočíme osivo asi na jeden deň do vlažnej vody. Po vysiati papriky do zmesi výsevného substrátu s hrubším pieskom a po zasypaní nanajvýš 1 cm tejto zmesi, všetko prikryjeme papierom - asi vrstvou 10 cm nad substrátom. Zabezpečíme teplotu okolo 30 °C, aby sadeničky papriky vyrastli do 10 dní.
- Presadíme pevné sadeničky paprík s pravými lístkami do truhlíkov vo vzdialenosti 5 - 6 cm. Potom môžeme očakávať sadenice 30 - 40 cm vysoké. Vhodná teplota nad 20 °C.
- Sýto zelené, pevné sadenice, otužené niekoľko dní na slnku a vetre, dobre poliaté, vyberáme z truhlíkov i s koreňovým obalom. Sadenice sadíme do sponu 50 x 30 cm. Poriadne zalejeme.
- Keď sadenice paprík povyrastú a začnú kvitnúť, vylomíme prvý kvet či malý plod, odstraníme prízemné lístky i s malými prebytočnýmo odnožami.
- Kvitucími rastlinami aspoň raz za dva dni zatrasieme, aby sme zabezpečili čo najlepšie opelenie a tým veľké plody. Odkvitnuté lístky strasieme, aby na rastlinách neplesniveli.
- Rozlomeniu rastlín s veľkými plodmi zabraníme tým, že rastliny priviažeme k opore.
- Papriku zalievame radšej do väčšej hĺbky a menej často. Pri dozrievaní plodov zalievku obmedzíme.
- Udržiavame čistú okopanú pôdu bez buriny. Pred jarnými a jesennými mrazikmi uchraníme porast prikrytím netkanou textíliou.
- Ako základné hnojenie je veľmi vhodné zapraviť do pôdy vyzretý kravský hnoj. Neskôr prihnojujeme podľa farby a veľkosti listov.
Obsah balení
- vrecko 0,5 g
Hodnotenie produktu
Produkt zatiaľ nikto nehodnotil, buďte prvý!