Čakanka šalátová puková DI BRUXELLES
Vysoko výnosná odroda. Vyžaduje kypré, hlinitopiesčité, hlboko spracované pôdy. Pozberaným koreňom zrežeme vňať na 2 cm a korene skladujeme pri teplote 1-5°C pre postupné rýchlenie. Rýchlime pri teplote 15-17°C v nádobách s pieskom, alebo v hydropónií, v tmavých priestoroch, alebo zakryté čiernou fóliou. Puky budeme mať za cca 3 týždne.
Špecifikačné body
- Výsev do záhonu: V.
- Spon: 45 x 10 cm
- Zber: X.-XI.
Detailný popis
Čakanka k rýchleniu pukov tvorí žlté vretenovité puky a je obľúbena viac menej vo Francúzsku a Belgicku. Užitočnou časťou je vybielený puk t.j. hlávka bez chlorofylu, ktorý je veľmi jemný a chuťovo príjemne horkastý. Farba puku je žltá. Táto čakanka je cenená predovšetkým preto, že je k dispozícií od decembra do marca, kedy je o čerstvú zeleninu núdza. Je bohatá na vitamín C a A. Jej vegetačné obdobie je 18 - 20 týždňov. Ak semena vysejeme veľmi skoro, zber sa posunie zhruba o 2 týždne.
Hodnotenie produktu
Produkt zatiaľ nikto nehodnotil, buďte prvý!