Tento e-shop využívá cookies

Tento eshop používa cookies na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analyzácii správanie návštevníkov. Používaním stránok s týmto súhlasíte.

Nastavenie cookies

Vaše súkromie je dôležité. Môžete si vybrať nastavenia cookies nižšie.

Rýchla objednávka

Pomológia Kôstoviny

Novinka

Druhé , rozšírené vydanie publikácie, ktorá si kladie za cieľ priniesť nie len výpočet odrôd, ktoré môžete na svojich záhradách alebo v sadoch pestovať, ale zároveň pomôcť s výberom odrody do konkrétnych podmienok, zoznámiť čitateľov so základmi pri pestovaní ovocných drevín.

Detailné informácie
Kód: AGP20 Kód výrobcu: 9788088610045
20,01 € s DPH
16,27 € bez DPH
Menej ako 5 ks
Ks

Špecifikačné body

  • Cez 160 farebných fotográfií a popisov odrôd kôskovín
  • Počet strán: 237
  • Rozmer: 15 cm × 21,5 cm × 2 cm
  • Autor: Tomáš Jan 
  • Vydavateľstvo: AGRIPRINT

Detailný popis

Zmyslom knihy nie je , aby slúžila ako učebnica. Avšak bez nejakej znalosti vás pomerne stručný úvod ovocné stromy pestovať nenaučí. Zároveň bola snaha, aby vo všeobecných úvodoch k jednotlivým druhom boli obsiahnuté presne tie podstatné a zároveň praktické informácie, bez ktorých sa pri ovocinársvte nezaobídete.


Všeobecné úvody sú delené tradične od všeobecnej časti zahŕňajúcej pôvod a delenie druhov do skupín, nároky na stanovište, cez podrobnejšie rozpísané pestovanie a špeciálna časť venovaná najdôležitejším chorobám a škodcom, až po vysvetlenie konštrukcie popisu jednotlivých odrôd, čo je dôležité pre pochopenie jednak rôznorodostí odrôd vrámci ovocných druhov a jednak tak isto pre samotný výber odrody konečným užívateľom.


Samotné popisy jednotlivých odrôd obsahujú hneď v úvode veľmi jednoduché rozdelenie podľa doby zrelosti a pomológického delenia, podľa vhodnosti využitia plodov a konečne podľa vhodnosti pre rôzne pestovateľské oblasti. Vlastné popisy jednak spolu s fotografiou plodov poskytnú vcelku podrobnú informáciu o vlastnostiach stromov a zvlášť potom plodov, ale tak isto napovie o kvalite pôdy, hlavne teda ich chuť.


Záverečná kapitola, nazvaná "Celkové hodnotenie" potom vyzdvihuje prevažne kladné, prípadne záporné vlastnosti odrody a niektoré ďalšie dôležité informácie.