Tento e-shop využívá cookies

Tento eshop používa cookies na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analyzácii správanie návštevníkov. Používaním stránok s týmto súhlasíte.

Nastavenie cookies

Vaše súkromie je dôležité. Môžete si vybrať nastavenia cookies nižšie.

Rýchla objednávka

Pomológia jadierkovín

Novinka

Druhé, rozšírené vydanie publikácie, ktorá si kladie za cieľ nie len iba vymenovanie odrôd, ktoré môžete na svojej záhrade alebo v sade pestovať, ale zároveň pomôcť s výberom odrody do konkrétnych podmienok, zoznámiť čitateľa so základmi pri pestovaní ovocných drevín.

Detailné informácie
Kód: AGP21 Kód výrobcu: 9788088610038
20,01 € s DPH
16,27 € bez DPH
Menej ako 5 ks
Ks

Špecifikačné body

  • Cez 160 farebných fotografií a popisov odrôd jadierkovín 
  • Počet strán: 195
  • Rozmer: 15 cm × 21,5 cm × 1,5 cm
  • Autor: Ing. Dušan Nesrsta
  • Vydavateľstvo: AGRIPRINT

Detailný popis

Zmyslom knihy nie je , aby slúžila ako učebnica. Avšak bez nejakej znalosti vás pomerne stručný úvod ovocné stromy pestovať nenaučí. Zároveň bola snaha, aby vo všeobecných úvodoch k jednotlivým druhom boli obsiahnuté presne tie podstatné a zároveň praktické informácie, bez ktorých sa pri ovocinársvte nezaobídete.


Všeobecné úvody sú delené tradične od všeobecnej časti zahŕňajúcej pôvod a delenie druhov do skupín, nároky na stanovište, cez podrobnejšie rozpísané pestovanie a špeciálna časť venovaná najdôležitejším chorobám a škodcom, až po vysvetlenie konštrukcie popisu jednotlivých odrôd, čo je dôležité pre pochopenie jednak rôznorodostí odrôd vrámci ovocných druhov a jednak tak isto pre samotný výber odrody konečným užívateľom.


Samotné popisy jednotlivých odrôd obsahujú hneď v úvode veľmi jednoduché rozdelenie podľa doby zrelosti a pomológického delenia, podľa vhodnosti využitia plodov a konečne podľa vhodnosti pre rôzne pestovateľské oblasti. Vlastné popisy jednak spolu s fotografiou plodov poskytnú vcelku podrobnú informáciu o vlastnostiach stromov a zvlášť potom plodov, ale tak isto napovie o kvalite pôdy, hlavne teda ich chuť.


Záverečná kapitola, nazvaná "Celkové hodnotenie" potom vyzdvihuje prevažne kladné, prípadne záporné vlastnosti odrody a niektoré ďalšie dôležité informácie.