Muštomer
Muštomer používame pre dosladzovanie muštu, ktorý má čiastočne nízku sladkosť. Sladkosť či hustotu zisťujeme podľa stupnice približne pri teplote 15°C meraného muštu. Na muštomeri je hodnota cukru uvedené v litrových percentách, pričom jeden stupeň slad dosiahne pridaním 1 kg cukru na 1 hektoliter muštu pri teplote 15°C. Ak máte hodnotu nameranú, kryštálový cukor vsypeme do muštu a dokonalým miešaním rozpustíme v tekutine. Pri malom množstve muštu, napr. 10-20 litrov, si môžete cukor rozpustiť aj jeden deň dopredu a tekutinou potom doslaďovať mušt až na požadovanú hustotu sladu.
Detailný popis
Dosladenie muštu: biele stolové víno bežne doslazujeme na 21°, červené víno na 22° -23°, sladké likérové vína na 25°.
Obsah balení
Muštomer je sklenený a je balený v papierovej krabičke.
Dĺžka cca 23,5 cm.
Príslušenstvo
Hodnotenie produktu
Produkt zatiaľ nikto nehodnotil, buďte prvý!