Voskovaný obrúsok Susedný kraj L Včelobal
Včelobal je prírodný voskovaný obrúsok, ktorý umožňuje potravinám dýchať a vďaka ktorému zostane jedlo dlhšie čerstvé. Včelobal je kombinácia 100 % BIO bavlny a unikátnej voskovej zmesi z borovicovej živice, jojobového oleja a včelieho vosku. Prírodný včelí vosk je antibakteriálny, borovicova živica má antimykózne účinky a jojobový olej svojimi vlastnosťami dodáva Včelobalu ohybnosť. Včelobaly prešli testami RÚVZ a sú certifikované na styk s potravinami.
Telč, Karlův Most, Karlštejn či Český Krumlov boli motívy, ktoré designérka Natália Brezinová autenticky umiestnila do mestečka a krajiny na jedinečný včelobal. Včelobal je vo veľkosti L 34x37 cm.
Špecifikačné body
- jednoduché a ľahké použitie
- udržiava jedlo dlhšie čerstvé
- šetrí miesto
- zabalí a prikryje
- dokonale ohybný a priľnavý - teplom z rúk sa prispôsobí akémukoľvek tvaru potraviny či nádoby
- jednoducho sa umyje - stačí opláchnuť vlažnou vodou, nechať uschnúť alebo utrieť utierkou
- krásny a voňavý
- šetrný k potravinám a planéte
- opakovateľne použiteľný - pri správnej starostlivosti Vám Včelobal vydrží kľudne i dva, tri roky, jedným obrúskom tak nahradíte desiatky metrov potravinovej fólie
- kompostovateľný a rozložiteľný - akonáhle Vám Včelobal doslúži, nastrihajte ho na menšie kúsky a skompostujte
- vyrobené na Slovensku
- veľkosť L 34 x 37 cm - ak si nie ste istý, ktorá veľkosť je na začiatok najlepšia, voľba L určite chybou nebude. Vďaka svojemu väčšiemu rozmeru zabalí všetko od bagety až po menší bochník chleba. Táto veľkosť je ideálna na balenie buchiet, raňajok, prikrytie kysnutého cesta, hrnca alebo taniera.
Detailný popis
Pre aké potraviny je Včelobal vhodný?
- pečivo - Včelobal je ideálny na balenie čerstvého chleba či pečiva. Pečivo bude dýchať, na rozdiel od papierového vrecuška neobschne, ale si zachová svoju čerstvosť i na piaty deň
- syry - voskované obrúsky sú vhodné na balenie tvrdých syrov. Tie sa vo Včelobale nezaparia a udržia si svoju čerstvú chuť. Výnimkou sú plesňové syry, ktorým je najlepšie v inom ekologickom obale
- zber drobných plodov - pomôže vám pri zbere šípiek, malín, ostružín a iných malých zdravých plodín, pretože je jednoducho tvarovateľný do rôznych kornutkov a vreciek
- ovocie a zelenina - stáva sa vám, že vám pri varení ostane kúsok ovocia alebo zeleniny? Včelobal ju nenechá uschnúť. Vďaka tomu nestratí svoju chuť a čerstvosť ani po niekoľkých dňoch
- mäso - môžete využiť na zabalenie už vychladnutého spracovaného mäsa. Nie je vhodný na surové mäso, ktoré radšej uchovajte v inej ekologickej nádobe
- kysnutie, kvasenie a pečenie - je idelálny na prikrytie cesta, kombuchy alebo fermentovanej zeleniny, ktorá potrebuje trochu dýchať
VČELOBAL NIE JE VHODNÝ NA BALENIE SUROVÉHO MÄSA A PLESNIVÝCH SYROV
Ako sa správne starať o Včelobal?
Nemusíte sa báť, že Včelobal nasaje vôňu jedla navždy, stačí ho vyvetrať. Špina tak isto nie je problém. Jemné oplachnutie vlažnou vodou a mäkkou handričkou pomôže udržiavať obaly čisté. V studenej vode vosk vytvorí pevný povrch, ktorý sa jednoducho umyje. Po umytí obrúsok neohýbajte, ale zotrite utierkou, alebo nechajte voľne uschnúť. Pri správnom zaobchádzaní Vám Včelobal vydrží dlhšie než rok. Naviac sa dá ľahko "prevoskovať/obnoviť" v každej domácnosti. Včelobal neumývajte horúcou vodo, nevkládajte do trúby, mikrovlnky, umývačky riadu ani nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.
VIDEO UKÁŽKY:
Príslušenstvo
Alternatívne produkty
Hodnotenie produktu
Produkt zatiaľ nikto nehodnotil, buďte prvý!