Tento e-shop využívá cookies

Tento eshop používa cookies na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analyzácii správanie návštevníkov. Používaním stránok s týmto súhlasíte.

Nastavenie cookies

Vaše súkromie je dôležité. Môžete si vybrať nastavenia cookies nižšie.

Rýchla objednávka

Bokashi kompostér

Novinka

Bokashi nádoba sa hodí na spracovanie bežných organických zvyškov v domácnosti, ako sú odrezky z ovocia a zeleniny, kávová usadenina alebo čajové lístky. Metóda Bokashi funguje na princípe anaerobnej fermentácie, teda kvasenie bez prístupu vzduchu (a tak isto bez zápachu a mušiek). Bokashi využíva schopnosť špeciálnych mikroorganizmov - predovšetkým baktérií a kvasiniek. Tie sú obsiahnuté v zmesi, ktorú je nutné k organickým zvyškom prisypávať. Po 2-4 týždňoch získate Bokashi hmotu a čaj, ktorý je výborným prírodným hnojivom. Nádoba bola vyrobená z recyklovaných materiálov, jednotlivé časti produktu preto môžu mať drobné farebné odlišnosti.

Detailné informácie
Kód: PL1606966020R Kód výrobcu: 8590415017189
65,53 € s DPH
54,61 € bez DPH
Menej ako 5 ks
Ks

Špecifikačné body

  • Výška: 35 cm
  • Šírka: 24 cm
  • Hĺbka: 25,7 cm
  • Hmotnosť: 2,8 kg 
  • Objem nádoby na odpad: 10,6 l
  • Objem nádobky na tekutinu: 0,25 l
  • Balenie obsahuje: 1 ks Bokashi nádoba + 1 kg Bokashi zmes.

Detailný popis

Čo je BOKASHI kompostovanie?

Jedná sa o premenu organického odpadu princípom fermentácie, kedy sa do organického odpadu prisypáva zmes špeciálnych baktérií Bokashi v suchej forme. Od klasického kompostovania sa líši tým, že proces fermentácie prebieha bez prístupu vzduchu a pomocou živých organizmov, ktoré sa aktivujú kontaktom s organickým materiálom. Výstupným materiálom nie je zemina, ako sme zvyknutí u bežného kompostovania, ale zfermentovaný základ s rozpoznateľnými čiastkami organického odpadu určeného k ďalšiemu použitiu (napr. hnojivo do pôdy, urychľovač kompostu na získanie prvotriedného kompostu, na výrobu vlastného substrátu) a tekutina pre rôzne možnosti použitia v domácnosti (hnojenie rastlín a zeminy, na čistenie kuchynských a kúpeľňových odpadov, k aktivácií septika.)


Prečo spracovávať organický odpad doma?

Spracovaním organického odpadu ušetríte za hnojivo a svojim rastlinám doprajete živiny bez chémie. Tým, že odpad nevyhadzujete do odpadkového koša, ale ho spracujete, vrátite do prírody cenné látky, ktoré by inak skončili na skládke alebo v spaľovni. Ďalším benefitom je celoročný prísun materiálu pre výrobu vlastného kompostu a fermetované tekutiny na hnojenie izbových alebo vonkajšich rastlín.


Čo patrí do Bokashi nádoby?

  • rôzné druhy ovocia a zeleniny (šupky, dužiny, zrniečka, stopky, listy)
  • šupky od banánov, citrusov, melón i ananás
  • pečivo (nalámané na kúsky)
  • čajové vrecúška, kávová usadenina i s papierovými filtrami
  • listy a stonky izbových i vonkajšich rastlín
  • zvädnuté kvety
  • varené jedlo
  • surové a varené mäso
  • ryby
  • vajíčka
  • jogurty

Čo nepatrí do Bokashi nádoby?

  • tekutiny (ocot, olej, džús, mlieko, voda ...)
  • kosti
  • papier
  • popol
  • zvieracie výkaly

VIDEONÁVOD ako kompostovať v kuchyni: