Tento e-shop využívá cookies

Tento eshop používa cookies na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analyzácii správanie návštevníkov. Používaním stránok s týmto súhlasíte.

Nastavenie cookies

Vaše súkromie je dôležité. Môžete si vybrať nastavenia cookies nižšie.

Rýchla objednávka

Slamové víno Veltlínske červené skoré 2004 0,35 l

Akostné víno s prívlastkom, sladké. Víno pochádza z vinárskej oblasti Morava, vinárskej podoblasti Velkopavlovická, obec Unkovice, Viničné trať Unkovská. Slamové víno je vhodné Ako aperitív Alebo digestív, k přípitkům pri zvláštnych príležitostiach, pripadne Ako doplnok kvalitných sladkých dezertový. Vhodné Ako darček.

Detailné informácie
Kód: SVVECR04035
27,13 € s DPH
22,61 € bez DPH
Ks

Detailný popis

Ocenenie:

  • Zlatá medaila Vinofest Bratislava 2007

  • Strieborná medaila Festwine Brno 2007
  • Strieborná medaila AWC Vienna 2007

Zvyškový cukor 168,3 g / l, bezcukrový extrakt 52,5 g / l, alkohol 11,5% obj.

Výroba slámového vína

Na výrobu sa používajú vyzreté hrozno (väčšinou s obsahom sacharózy cez 21 ° normalizovaného muštomeru) zberané na prelome októbra a novembra. Hrozno musia byť minimálne po dobu troch mesiacov umiestnené na slame, trstiny alebo voľne zavesené. Priebežne je nutné víno kontrolovať a odstraňovať poškodené bobule tak, aby sa predišlo hnilobe, ktorá predstavuje jedno z najväčších rizík výroby. Počas troch mesiacov sa odparí podstatná časť vody a podiel cukru dosiahne zhruba 20% hmotnosti (bobule v tomto štádiu pripomínajú hrozienka). Výlisnosť zvädnutých hrozna je nízka a zvyčajne neprekračuje 20% (približne 4x menej ako u bežných vín).


Z dôvodu vysokého obsahu cukru vyžaduje kvasný proces špecifický prístup. K zakvašování je potrebné použiť špecifických kvasiniek, mušt sa nešíri, kvasenie je pomalší, prebieha za vyššej teploty a častejšieho premiešavania. Kvasenie je zvyčajne zastavené v okamihu, keď sa dosiahne približne 10% alkoholu (tým sa zvyškový cukor dostane ku 200 gramom na liter).


Slamové víno sa zvyčajne školia 1-2 roky v drevených sudoch a nakoniec sa stáča do sklenených fliaš s objemom 0,2; 0,35 alebo 0,38 litra. Pokiaľ sú pre výrobu použité odrody vhodné na archiváciu, vydrží víno aj desiatky rokov.

Slámová vína majú vysoký obsah prírodného zvyškového cukru, vysoký extrakt, nižší obsah alkoholu a plnú chuť a arómu pripomínajúcu kandizované ovocie, hrozienka, med alebo marmeládu.

Najčastejšími odrodami na výrobu slamového sú:

  • Ryzlink rýnský
  • Ryzlink vlašský
  • Veltlínské zelené
  • Tramín červený
  • Rulandské šedé
  • Frankovka
  • Cabernet Sauvignon
  • Neuburské

Predaj vína a ďalších alkoholických nápojov je možný iba osobám,
ktoré nie sú mladšie ako 18 rokov
\, pozri zákon č.379 / 2005 Zb.
Plnoletosť je overovaná.

Obsah balení

  • Sklenená fľaša, výška 35 cm, priemer 5 cm
  • Obsah 0,35 ml
  • Balené v darčekovej kartónovej škatuľke 37 x 7 x 5,5 cm